14 000 rosor...




Har just sett första avsnittet av "Mitt stora feta syrianska bröllop" på TV3. Oj vad glad jag är att förväntningarna inför vårt stundande bröllop inte är höga! Men häftigt är det att se och gänget i serien är fantastiska, jag skrattade mig igenom hela avsnittet. Blingiga ringar, glammiga bilar, 14 000 holländska rosor och 450 närmaste vännerna som gäster... Standardbröllop? : )


Bild: TV3


Brudtärna





Nu är de tillfrågade, min brudtärna och Samuels marsalk. Tur hade vi då både min allra käraste syster och Samuels bror gärna ville ställa upp. En sak till att bocka av på listan! ; )  Vi hade egentligen tänkt vänta till min syster kommer hem på jullov, men det är ju så roligt att börja planera och dela med sig av allt, så det är svårt att vänta! : )









Lokalen




Vi har ju varit och kikat på lokalen som vi bokat inför den stora dagen. Bilden är tagen från det tillfället, vill ni se det lite mer uppdukat och klart så kika här. På det stora hela är jag toppennöjd, det finns gott om plats och möjligheterna är oändliga. Kanske är det just det som börjar göra mig lite nervös. Lokalen är som en blank canvas, men hur mycket kommer vi kunna och framförallt hinna göra den till "vår"?

Jag ser framför mig att borden får stora vita linnedukar (ska försöka ringa och boka detta någon gång framöver) och vitt porslin (som cateringfirman dukar fram). Men resten tål att tänkas på... Vaser i klarglas med vita blommor i och ljusstakar i klarglas är ett alternativ på borden. Men kanske ska man passa på att ha något mer "märkvärdigt" då man har chansen? Vill absolut undvika känslan av skolmatsal/"dagens lunch"-restaurang.

Sen är det ju resten av lokalen, det är en ganska "hård yta" på det stora rummet där vi kommer att sitta och äta, dansa mm, även om det är precis i min stil, så det kommer att krävas något som mjukar upp. Så just nu läses det bloggar och tidningar i hopp om lite speciella sätt att dekorera och utsmycka festlokaler : )

Klänningen




Det jag tror kommer bli svårast av allt inför vårt bröllop och som kommer att framkalla mest ångest är klänningen! Hur ska man kunna välja? Är sugen på lite "prinsesskänsla" men vill inte att det ska bli för mycket heller. Förhoppningsvis ska man ju bara göra detta en gång i livet och då ska det ju bli rätt ; )











Bilder: WeHeartIt
http://ohsweetfashion.tumblr.com/post/6493136943
http://pourtoi-antoniette.tumblr.com/
http://dedicatedtomakeyousmile.tumblr.com/
http://www.thecherryblossomgirl.com/
http://photosday.tumblr.com/page/2

Funduleringar...




Det börjar redan vara lite svårt att hålla tyst om att vi planerar bröllop för fullt. Gillar inte att hålla saker hemliga och vill ju kunna dela detta med hela världen! Än så länge vet familjerna men ingen annan, gissar dock att jag kanske måste berätta för bästa tjejerna då vi träffas på lördag! : )

Annars har vi nog inte kommit så mycket längre i planeringen. Jag har kikat runt på Internet en del kring och har ju såklart hittat en massa inspiration och idéer. Jag har också beställt en katalog med bröllopsdetaljer och hade tänkt smita in på matbutiken och köpa en bröllopstidning imorgon! ; )

Bild: Just Another Nerdy Girl via WeHeartIt 



Skor




Såklart har jag inte kunnat låta bli att börja fundera på kläder till den stora dagen. Har kikat på lite bilder och tycker det är såå fint med, som på bilden ovan, lite oväntade skor. Kikar man på skobutikerna på nätet så finns det mest vita skor under "Brudskor", men jag blir mer och mer sugen på att ha riktigt galet snygga färgglada/detaljrika skor som bryter av mot det vita. De kommer ju ändå inte att synas så mycket! : )






Bild: WeHeartIt

Fabriken













Vi har redan bokat festlokal och oj vilken tur vi hade. Jag mailade Fabriken för att göra en preliminärbokning för ett par veckor sedan. Dagen efter fick jag läsa på ett Internetforum att den populära lokalen var bokad alla lördagar maj-september. Tankarna började snurra och vi bestämde att det nog fick bli sommaren 2012 i alla fall, men att vi skulle boka en fredag. Så när Erik från Fabriken ringde var det det vi bestämde, men jag bad honom höra av sig om en lördag avbokades. Visst gjorde det det också, 30 minuter senare hade jag ett mail i inkorgen där han meddelade att han fått en avbokning... så den 21 juli 2012 blev vår dag och vi är jätteglada att få vara på Fabriken på vår stora dag.

Självklart har vi varit på plats och kikat, takhöjden, utsikten över älven samt den "mjuk-hårda" industrilooken föll vi pladask för och lokalen känns toppen!

Det oundvikliga






Har precis tittat över listan på allt vi redan nu vet att vi vill ha med på vårt bröllop. Även om vi inte tänkt ha något superlyxigt bröllop börjar vi nog inse redan nu att det här inte kommer att bli billigt! Allt kostar verkligen pengar, inte minst lokal och mat. Vi kommer dock att ha en kuvertavgift istället för att önska oss presenter och håller tummarna för att alla tycker det är okej och vill komma i alla fall! : )


Bild: Martha Stewart

Alla glada och nöjda!





I helgen har vi talat om för våra allra närmaste att bröllop väntar i juli. Samuels familj fick veta först då vi spenderade helgen hos dem. De blev glada men jag tror hans mamma blev lite förvånad först. Storasyster och hennes man blev i alla fall väldigt glada och förhoppningsvis har de lite smarta tips att komma med. 

I söndags åkte vi sen hem till mina föräldrar och mamma hade nog sina aningar, men de blev också otroligt glada.

Kan nog hända att jag inte kan hålla mig och måste berätta för någon fler, men annars är tanken att vi ska skicka ut "Save the date" med julkorten! : )



Bild: Martha Stewart

Verklighet





För bara ett par månader sedan kändes tanken på bröllop avlägsen. Men den 28 juli på vår semester i Stockholm friade en otroligt nervös och fin Samuel, vad jag svarade tror jag ni kan gissa! Planen var nog att vänta ett par år, men ju mer vi pratade desto tydligare blev det att vi redan visste vad vi ville ha... Plötsligt hade vi bestämt oss för att vi gör det, vi gifter oss sommaren 2012.

Vi hade ordenligt mycket flyt och både lokal, mat och kyrka blev precis vad vi önskade.

Här på bloggen planerar jag att kunna samla all inspiration och alla idéer runt bröllopet, samtidigt blir det kanske något att se tillbaka på efter vad jag gissar blir en lång resa. Den 21 juli är det dags, detta innebär att det är 292 dagar kvar av planering och förväntan!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0